Wonen in CW

In het project wonen circa 85 volwassenen en circa 15 kinderen. Alleenstaanden (soms met kind), stellen en gezinnen wonen er gemengd door elkaar, variërend in leeftijd van 0 tot 67 jaar. Wat deze mensen bindt, is hun wens om samen met anderen te wonen, met behoud van hun zelfstandigheid.

Commissies
Als je in CW Klopvaart komt wonen, word je verwelkomt door de welkomst-commissie. Er worden avonden georganiseerd waarop nieuwe bewoners kunnen kennismaken met elkaar en de vereniging.
Er wordt van je verwacht dat je je actief inzet voor de vereniging. Dat kan door lid te worden van een commissie of door losse taken te vervullen. Het is dus van belang dat je bereid bent om hiervoor tijd vrij te maken, ook al heb je een druk bestaan. Naast het bestuur zijn er commissies voor: de wachtlijst, het beheer (o.a. contact met Portaal), de tuin, het verenigingsblad, feesten, het eetcafé, introductie voor nieuwe bewoners en het contact met de buurt en wijk.

Gemeenschappelijkheid
In CW Klopvaart leidt ieder zijn/haar eigen leven en voert zijn eigen huishouden. De mate waarin je contact hebt met je medebewoners kun je zelf bepalen en is afhankelijk van je eigen inzet. Je kunt samen eten met je buren, op elkaars kinderen passen en elkaar ontmoeten in de tuin. Ieder huis heeft zijn eigen karakter, gebaseerd op de bewonerssamenstelling en gezamenlijke woon- en leefafspraken. De makkelijkste manier om snel bekend te worden met de vereniging is door deel te nemen aan een van de vele commissies.